|
Modlitwy ziemskich aniołów |
|
|
Modlitwa codzienna KTÓRY WIDZISZ W PRAWDZIE UCZYŃ MNIE OBRAZEM TWOJEJ PRAWDY. KTÓRY STWARZASZ SŁOWEM, UCZYŃ MNIE OBRAZEM TWEGO SŁOWA. KTÓRY DAJESZ SIĘ W POKORZE, UCZYŃ MNIE ODBLASKIEM TWOJEJ POKORY. DOTKNIJ MNIE SWOJĄ MOCĄ; NIECH MOJE NOGI IDĄ TAM, GDZIE TY CHCESZ BYĆ OBECNY; NIECH MOJE RĘCE CZYNIĄ TO , CO TY CHCESZ UCZYNIĆ; NIECH MOJE USTA MÓWIĄ TO, CO TY CHCESZ POWIEDZIEĆ. KTÓRY JESTEŚ MOIM BOGIEM, BĄDŹ MOJĄ RADOŚCIĄ W DRODZE I OTWÓRZ MOJE SERCE DLA CZŁOWIEKA. KTÓRY JESTEŚ, BĄDŹ MOIM ŻYCIEM NA WIEKI. Modlitwa przed jedzeniem. W imię Ojca i Syna i Ducha Świętego Pobłogosław (ręce w górę) Panie nas, pobłogosław te dary i tych, którzy je przygotowali, i naucz nas dzielić się chlebem i miłością z innymi - Przez Chrystusa Pana naszego Amen. *** Niech będzie błogosławiony ten dzień. Niech będzie błogosławione każde zdarzenie i każdy człowiek, z którym spotkam się dziś. Niech będzie błogosławiona Doskonałość Wszechświata. Niech będzie błogosławione każde serce, by otworzyło się na Światło, Miłość i Pokój. Niech otworzy się moja pamięć komórkowa abym świadomie pamiętała swoje pochodzenie i swoje obecne zadanie. Błogosławię z Miłością Wszystko. Dziękuję za każde błogosławieństwo jakie jest moim udziałem i wciąż na mnie płynie. /Sunflower/ *** Niech na świecie zapanuje Pokój. Niech każde ludzkie serce rozpozna głos swojej Duszy i niech pozna swoje prawdziwe Zadanie i Cel. Niech ludzie odnoszą się z szacunkiem i życzliwością do siebie, do drugiego człowieka i do wszystkiego co żyje. Niech Miłość uzdrowi każde serce, każdą relację, rodzinę, państwo, system. Niech będzie pokój, życzliwość, współczucie, szacunek, radość, współpraca, ufność i bezpieczeństwo. Niech świat stanie się nasycony Światłem i niech zrealizuje się jego najwspanialsza wizja. Niech rozpoznam i niech wypełnię. Niech kocham, ufam i niech będę kochana i godna zaufania. Niech tak się stanie. I tak już jest. Amen. Nie czekaj na "kiedyś". To już jest. Żyj tak jakby właśnie się stało. Każdy dzień, godzina, chwila jest najcenniejszym, unikalnym darem. Dziękuję /Sunflower/ Modlitwa poranna"Och Boże, udziel mi Łaski na ten dzień, kieruj moimi myślami i błogosław im. Kieruj moimi słowami i im też daj błogosławieństwo. Błogosław wszystko co myślę, mówię i robię Abym w tym dniu miała dar Łaski, który bierze się z Twej Obecności." * * * Trzy ważne pytania wg Lwa Tołstoja
TERAZ
TEN, Z KIM JESTEM
TAKIE, KTÓRE DOBRZE SŁUŻĄ TEJ OSOBIE * * * Niech Miłość miłuje przeze mnie, Niech Światło oświetla mną, Radość cieszy się przeze mnie Zabawa bawi, A Uzdrowienie uzdrawia. /Sunflower/ * * * Moja Opatrzności - proszę o wsparcie o pomoc o zdrowie o miłość o mądrość o szacunek dla innych ludzi o zrozumienie o dostatnie życie o radość życia Kłaniam się z pokorą i wierzę! /modlitwa, która przyszła do mnie w Łopusznej/ RECZ, 2003-07-29 Moja modlitwa na dobre życie. Panie mój, zesłałeś mi Anioły na Ziemię Aby mnie prowadziły ścieżką dobrą lecz niełatwą. Dziękuję Ci Panie za łaskę, którą mnie obdarzyłeś, Za wolną wolę, za możliwość popełniania błędów i dokonywania wyborów. Krocząc Twą ścieżką na zawsze wprowadzam spokój, harmonię i miłość wewnątrz i wokół mnie. Aniołom Bożym, Stróżom moim, które gdzieś zawsze koło mnie stają We dnie i w nocy, będące mi przy pomocy, po dwakroć dziękuję, że przy mnie stróżują. Panie mój, gdy już dojdę do ścieżki końca, podaruję poprzez siebie Twą łaskę i miłość bez końca innym, którzy jak ja będą rozpoczynać Swą podróż do siebie. *** Najwyższa Podświadomości spraw, abym miała dużo siły i entuzjazmu Do utrwalania starych związków oraz odwagi do tworzenia nowych. *** Ukochany Ojcze! Jestem wdzięczna za Twoje dary i miłość, którą mi darowałeś. Spraw proszę aby moje serce przyjęło to wszystko i dało siebie w pełni. Błogosławię ten dzień i pozwalam by Twoja Wola stała się moją. Kocham Cię i nigdy Cię nie opuszczę. *** Boże użycz mi pogody ducha, spraw abym rozpoznała swoje potrzeby, Potrafiła kochać bezinteresownie, dawać ludziom dobro, miłość, radość, Dobre samopoczucie, szczęście i sama doznawała tego samego od nich. *** Modlitwa na dobre życie Pod Twoją obronę uciekam się Proszę daj mi Oddechu świeżość Przejrzystość myśli Uczuć klarowność I silną wolę. Czarna Madonno Okryj mnie Okryj mnie płaszczem Twych ramion Do serca Twego przygarnij Daj mi wiarę silną jak Silną jak górski wodospad Matko Najczulsza, Zeslij sen słodki na mnie Sen szczerozłoty, harfostrunny Niech marzeń sennych skrzydła Uniosą mnie w przestworza białych chmur Chcę śnić, chcę żyć, chcę być Pod Twoją obronę *** Wiem tyle mądrych rzeczy... Na każdy swój problem - mam radę A więc dlaczego nie jestem szczęśliwa? Bo nie czuję Boże Twej miłości. Nie czuję, bo serce mam zamknięte. Klucz zgubiłam... Boże! Pomóż mi go znaleźć ! Wówczas znów otworzę dla Ciebie swe serce A czując w nim Twą miłość Będę miała siłę by dobrze i mądrze żyć. *** Panie Boże Dziękuję Ci za wszystkie dobra I szczęście, które mnie spotyka Dziękuję Ci za Twoje prowadzenie mnie Ucz mnie słyszeć i rozumieć co do mnie mówisz Dziękuję Ci za miłość w moim sercu I miłość tych, którzy mnie kochają Dziękuję za całe piękno życia Dziękuję, że jesteś tak blisko i mogę Mówić do Ciebie i Ty przemawiasz Do mnie Panie dziękuję Ci, że usuwasz wszystkie Przeszkody na drodze do pełnej Miłości Dziękuję za wspaniałego mężczyznę Obok mnie, który mnie wspiera Ucz mnie jak go kochać Codziennie. *** JA... jestem światłem i miłością Światło i Miłość promieniują Ode mnie na cały świat Światło i Miłość Są moją ochroną Z każdym dniem i w każdej sytuacji Jest mi coraz lepiej i lepiej. JA... pozbywam się wszelkich problemów Raz na zawsze zgodnie z Wolą Wszystkich i dla dobra wszystkich Od tej chwili przyciągam do siebie Tylko i wyłącznie pozytywne wibracje Harmonii i stabilizacji. Teraz dziękuję Najwyższemu Za spokojne realizowanie swoich Zamierzeń i planów Amen *** Panie daj mi siłę i mądrość. Mądrość rozróżniania dobra i zła. Siłę do działania w imię szerzenia Dobra. Daj mi dar cierpliwości Abym umiała czekać na to, co mi Ofiarujesz i rozpoznawać i doceniać Wszelkie dobra, jakimi mnie Obdarzasz - zwłaszcza te Drobne i codzienne. Daj mi wiarę i ufność, że to Co mnie spotyka jest potrzebne I ma sens. Panie obdarz mnie mocą uzdrawiającego życia Uczyń z mego ciała kwitnący ogród harmonii i jedności Z potężną mocą Wszechświata niech zatańczy me serce Celebrując istnienie Duszy w mym ciele. Niech spełnia się podróż, w której błogosławieństwo Twojego miłosierdzia Zapala Światło obfitości. Prowadź mnie drogą powołania i miłości w służbie ludzkości na wieki, Amen. *** Panie, naucz mnie czerpać radość z rzeczy małych, Panie spraw żebym umiała odróżnić rzeczy ważne od błachych, Panie, naucz mnie kochać ludzi, tak żebym idąc przez życie była radością dla siebie i innych. *** Boże, proszę Cię, daj mi miłość abym mogła nią obdarzać innych, Daj mi miłosierne oczy abym w innych widziała to co najlepsze, Daj mi miłosierne usta abym mówiła słowa wspierające innych, Daj mi pokorę abym umiała cieszyć się każdą maleńką chwilą, Daj mi miłosierne serce abym była darem dla innych. *** Wierzę, że miłość Boga uleczy moją duszę, Ufam Jego nieskończonej mądrości. Jestem zrównoważona, spokojna, pogodna. Moja dusza jest wolna od wątpliwości i trosk. Miłość kształtuje moje życie w sposób harmonijny i pełen szczęścia. Z serca dziękuję Bogu za otrzymane łaski. *** Boże! Na mojej drodze życia pozwól mi zachować szacunek dla siebie, uważność na innych aby nie przeoczyć niczego co jest dla mnie ważne, co daje mi siłę i radość życia. *** Panie, daj mi swą siłę i swą mądrość, miłość na każdą chwilę mego życia. Wesprzyj mnie w realizacji moich celów bym mogła stać się taką jaką chcę i żebym mogła przynosić innym swą radość, miłość, dobro, spokój i harmonię. Niech Twoja chwała trwa na wieki, Amen. |